de gustat

Za German WurstWagen cel portocaliu

Ultimii ani au adus o dezvoltare a steeet food-ului si in Romania, in directii uimitoare, de la festivaluri, la evenimente sau food truck-uri colorate prin oras. Oamenii au prin gustul mancarii, au inteles cultura, au aflat ca mancarea de festival e altfel si cu cat coada e mai mare, cu atat mancarea este mai delicioasa.

Eu nu pot decat sa zic ca sunt fericita pentru ca imi place curentul asta al burger-ilor, bagels-ilor, pizzei la camioneta sau sandwich-urilor cu porc marinat si baituit ore bune.
Dar mergand tot pe firul truck-urilor colorate, si  multicolore iata ca a mai aparut unul, si e unul diferit, nou, cool, portocaliu si “produce” wurst si long dogs, Za German WurstWagen.
 Monica Rosu si Madalin Simion au batut lumea in lung si in lat, au incercat, degustat, au scris despre experientele lor culinare, cu peripetii si sute de monstre de hot dog si wursti carate in valize.
Au muncit si au testat mai bine de 6 luni, de cred ca toata familia s-a plictisit de atatea sortimente, dar vorba aia, sa gasesti produsul cel mai bun nu e o treaba usoara.
5 luni de teste, 87 de hot dogi diferiti fierti, 52 de wursti la gratar, au degustat 26 de feluri de ketchup, 14 feluri de curry sauce, 21 de maioneze si 16 feluri de mustar ca sa aduca cei mai grozavi wursti pe gratar si cei mai gustosi si mai lungi hot dogi.
Iar treaba asta cu Currywurst-ul e una serioasa, a fost facut prima data de Herta Heuwer la Berlin in 1949, iar de atunci a devenit cel mai popular fel de street food din Germania.
Deci cu origini nemtesti este si currywusrt-ul Za German si toti hot dogii si wurstii au intre 85-95% carne.

Au sortimente picante, cu topping de ceapa caramelizata,  cu varza murata, castraveti murati -gusturi clasice, dar bine balansate, poti alege din 4 asocieri cu long dogs si trei tipuri de wursti.
Daca sunteti curiosi sa ii vedeti, salutati, gustati, incercati, sa le ziceti ca ati auzit numai bine de ei ii gasiti la Food Truck Festival la Promenada pana pe 2 aprilie, poti sa iti iei pranzul acolo sau o gustare pentru cina dupa munca (sunt de la 11.00-22.00).

#deincercat neaparat: 🌭🌭🌭 de la @zagerman.wurstwagen #foodtruckfestivalro #streetfood #hotdog

A post shared by FoodTruckFestivalRO (@foodtruckfestivalro) on

Eu va zic, e o treaba serioasa acolo, food truck-uri cu bunatati, oameni seriosi si pusi pe ale mancarii, mancare pe bune.
Iar eu zic ca e de bine ca  aveti zile multe in care sa tot mergeti sa incercati!
enjoy street food!
Photo credit Za German WurstWagen.