Food Lover

Vibes 19 pe Franceza la 2-4

Vibes 19  parca e locul ala in care vibreaza totul… sau cel putin eu ma gandesc mereu la un vibe asociat bineinteles cu energie, mancare buna si vin, sau daca tot e vara, cu gin.

Da, cam asa e aici… iar daca e sa vorbim de bautura e mai simplu, barmanul e “deschis” si iti poate face ceva delicios pe baza de alcool, altfel selectii bune de vin si ginuri, apa, cafea, alea aleeea, cum s-ar zice.

Dar nu pentru asta mergi intr-un restaurant, sau nu de asta trebuie sa mergi la Vibes 19… ci pentru mancare, mai exact este genul ala de loc unde toate pozele ies instagramabile si au elemente de “food porn”.

Asezat la colt de Centru Vechi, in capatul Strazii Franceze, strada care aduna multi turisti si parca e mai “spalata” si mai curata ca altele din misticul si controversatul, Centru Vechi, mie chiar imi place mult.

Vibes 19 vibreaza a aer new yorkez, cu burgeri si steak delicios, cu caramida si elemente industriale, dar si oameni fericiti si zambareti.

Un ochi spre bucataria semideschisa, un ochi pe geam de unde vezi frumoasa cladire a Palatului Cec, putin contrast de lume a Bucurestiului de “mahala”… dar un loc foarte misto si foarte tranzitat de turisti.

Imi place sa descopar mereu aici un meniu scurt, dar totodata complex si creativ in preparate, bineinteles cu un touch unic si aparte, atat pe partea de gust, cat si al vizualului din farfurie.

Ca sa pot sa va recomand si voua le-am trecut de ceva ori pragul, am mancat de la salata, pana la burger, creveti, steak sau aperitive.

Totul impecabiiil si delicios, daca inca imi mi amintesc ca sa scriu acum despre experienta gastronomica si culinara si mai ales senzoriala. Steakul mi-a ramas in minte, mi-a ramas in minte si burgerul pentru ca era de fapt un steak burger.

Insa au un preparat unic al lor, sau cel putin  eu doar aici l-am intalnit, un burger cu “injectie” de sos de branza care arata intr-un mare fel… mai ales cum vine la masa si cand cineva iti prepara aceasta experienta pe loc.

Si as mai merge aici si recomand cu drag, pentru ca imi place mult locul (lucru primordial pentru mine) si pentru ca mancarea este deliiiiicioasa si memorabila.

Daca ajungi scrie-mi pe instagram sa vad ce ai mancat.