de incercat

un altfel de Bistro, Gram Bistro

Sunt foarte multe locuri in orasul asta astfel incat de multe ori imi e greu sa aleg unde sa merg, si asta pentru ca am o lista mare de incercat.

Imi place mereu sa merg  locuri noi, sa incerc preparate interesante, vinuri bune, dar am si fetisurile mele, o portie de paste si un pahar de spumant la ceas de seara.

Da, o sa ziceti ca e seara si ca aleg sa mananc nesanatos sau ca nu au ce cauta pastele in meniul (meu) de cina. Dar asta e placerea mea, dupa o zi lunga, in cele mai multe cazuri ca toti avem un program incarcat, sa beau un pahar bun de vin si sa ma rasfat cu paste- si cred ca nu m-as putea plictisi niciodata.

In seara asta, “sarbatorind” ziua de miercuri am ales sa merg la Gram Bistro ca sa ma rasfat. Am optat pentru o portie de carbonara, paste home made facute cu ou dupa retata clasica, italieneasca, langa care am pus un pahar de spumant de la Petro VaseloZenith.

Lume multa, vibe misto, atmosfera faina de bistro bucurestean, la Gram fusesem si in trecut, de altfel este locul meu preferat pentru mic dejun-ul de duminica, pentru ca ei servesc micul dejun all day long. Asta ma ajuta sa pot lenevi oricat de mult imi doresc si apoi sa ma bucur de un mic dejun trecut pana si de ora pranzului si de un pahar de spumant.

Imi place mult locul pentru ca e central, dar nu in haosul centrului vechi sau  la Unirea, ca are accente de lemn si piata care dau un contrast special locului, e intr-o directie urbana, dar nu industrial, ca au un meniu mic si asta imi da certitudinea ca in mare parte preparatele sunt proaspete, ca ospatarul mi-a desfacut special o sticla noua de spumant.

Deci daca esti ca si mine mancator de paste, poti alege dintre carbonara, tagliatelle negre cu creveti, ravioli cu ricotta, spanac si hribi sau tagliolini cu trufe, recunosc, mie imi fac toate cu ochiul.

Ai niste variante de salate, pentru iubitorii de verde care arata si ele foare bine, as recomanda salata cu rata confiata, putina carnita nu face rau nimanui.

Daca vrei sa mananci peste poti alege intre ton in crusta de susan alb si negru sau file de somon proaspat. Iar la capitolul carnita- eu zic sa mergi pe pulpa de rata confiata alaturi de un piure spumos de morcovi, mai poti alege coaste, antricot de vita argentinian sau piept de pui marinat cu arome indiene. Mi se pare ca e destul pentru orice pofticios.

Si musai trebuie sa ajungi si la desert, treaba pentru mine e foarte simpla, cred ca as alege mereu acel mar copt in amaretto, umplut cu nuci- o nebuniiiie, pe cat pare de simplu, pe atat de complex si gustos este.

Insa da, fetisul meu este sa mananc carbonara facute dupa reteta clasica, adevarata, cu ou si sa beau un vin spumant si pentru asta as reveni oricand.