Uncategorized

Un 2018 gourmet cu mult vin cu bule

E final de an, momentul acela in care de fiecare data imi fac un review a ceea ce fost, ce a trecut si mai ales cum… imi iau un moment de liniste si fac o lista pentru anul ce vine; beau un pahar cu vin si astern ganduri si planuri.

Asta fac de ani de zile, uneori imi iese, alteori nu prea. Insa trebuie sa recunosc ca anul asta, 2017 a pornit fara New Years’s Resolution si mi-a adus mai multe decat imi puteam dori sau cere. Doar ca pe alocuri recunosc ca nu am stiut ce si cum  sa cer  si am primit la voia sortii, dar le-am luat ca atare.

Ma gandesc uneori daca e bine ca am ales sa scriu despre mancare si nu povesti lacrimogene, pentru ca ma pricep, cand ma pornesc “zici ca s-a spart Vidraru”. Dar cred ca nu, cred ca ar trebui sa invat sa scriu mai bine despre mancare, articole care sa te faca sa plangi.

Ce am facut in 2017 si ce imi doresc de la 2018?! Pai 2017 mi-a adus in viata multe schimbari bune, multe intamplari din care am invatat, dar cel mai important oameni care m-au slefuit ca sa devin  cea de azi. Nu pot sa zic ca sunt mai buna sau mai frumoasa, nici macar mai grasa, in 2017 am mancat mult  si am slabit (ciudat, nu?! ).

A fost un an al schimbarilor din multe puncte de vedere si presimt ca e doar inceputul pentru un 2018 de poveste.

Am mancat mult, in fooooarte multe locuri frumoase, insa nu o sa incep acum sa fac un top al celor mai cool restaurante din punctul meu de vedere, dar pot sa amintesc de mancarea care mi-a ramas in minte sau de locurile care mi-au ramas in suflet.

  • cafeaua la Croitoria de cafea e preferata mea, mai ales ca ma leaga atatea zambete, atatea dimineti si atatea inceputuri ale unor zile superbe.
  • supa aia de fructe de mare mancata la Dei Frati intr-o duminica in care pretindeam ca avem rezervare si ei ne-au primit pentru 40 de minute.
  • crevetii aia cu sos de usturoi, mancati intr-o dupa-amiaza la Tasting Room, aia care nici macar nu erau in meniu, dar au fost cei mai buni creveti mancati vreodata.
  • Barbeque Party de pe rooftop-ul de la Atic Lab, unde am mancat cea mai buna carne, dar si cea mai buna caracatita, iar oamenii si experienta a ramas intiparita in cutia cu amintiri.
  • obrazii de purcel de la Ferma Dacilor– bucatica aceea perfecta care iti ramane in minte mult timp si cred ca cea mai frageda si gustoasa carne de porc mancata pana acum, cat si petrecerile pana noaptea tarziu in care a gatit Adi Hadean sau pahare de vin baute cu Cornel.
  • pancakes mancat la inceput de vara la Frudisiac, dupa o zi de munca, la povesti cu si despre mancare cu un bucatar.
  • micul ala dejun de la Poesia care a durat vreo 5 ore, dar ne-a bucurat papilele, inima si sufletul si pe mine m-a facut sa caut experienta in multe alte locuri din Bucuresti, sa gasesc acea energie, acel vibe.
  • paharul de spumant baut intr-o dupa-amiaza la The Artist,  intr-o sambata in care soarele patrundea timid prin geam, dar totul era perfect, temperatura, fluta, mirosul, oamenii, zambetul lui si sclipirea din ochi.
  • micul dejun de la Bujole, din dimineata aia de final de Trip la Cluj, de la final de martie.
  • pranzul de la Pescaria lui Matei din mai, cand l-am dus pentru prima data acolo si toata ziua aia “perfecta”.
  • zilele petrecute la Bratioara si mai ales acel pastrav afumat luat direct din afumatoare, inca caldut care mi s-a topit in gura la propriu.
  • brunch-ul de la Sheraton, din dimineata in care nu credeam ca pot urni pe cineva afara pe ploaia aia si dupa o noapte petrecuta pana dimineata.
  • coteletele de berbecut de la Divan Floreasca, yammmiiii- trebuie sa le incerci!
  • cafeaua de la Bacaro, care pentru mine va avea mereu un farmec aparte, pentru pur si simplu fapt ca Bacaro e Bacaro si asa va fi mereu in sufletul meu.
  • oualele alea cu spanac de La Strada, care sunt tot ce iti doresti intr-o dimineata la Brasov.
  • mic-dejun acela cu crema de jumari cu ceapa multa pe paine prajita si un pahar de spumant, inainte de a fugi  cu trenul la Bucuresti ca sa pregatesc o petrecere.
  • verticala de Prince Matei de la Castelul Cantacuzino si lava cake-ul de aici.

Astea sunt unele din momentele care mi-au facut un an mai frumos, sunt mult mai multe, pe unele le vedeti in instagram, altele au fost in instastory-uri, a fost un an plin cu farfurii si pahare, ca sa concluzionez.

Deci a fost un an plin, in care am descoperit locuri, oameni, in care am mancat dish-uri foarte gustoase si care a avut putine experiente nereusite. Anul asta a fost cel in care am pus pasi pentru pasiunea mea, vinul- am invatat nu doar sa il beau, ci sa incep sa il inteleg, sa il analizez sau apreciez.

Un an in care cred ca am bifat 80% din targurile de vin si aproape toate festivalurile de street food. A fost anul in care am visat si mi s-a indeplinit, anul in care am fost la Untold, si acum imi amintesc cand aud acea melodie la radio.

A fost anul in care am plecat de nebuna intr-un city break fara sa zic (a fost cam o prostie, a iesit uratel, dar… ), in 2018 urmeaza sa plec singura in vacanta (am anuntat de pe acum si public :)) ).

A fost anul in care am inceput sa scriu despre mancare, mai rar, mai stangaci, dar cu pasiune, anul in care am povestit despre vin.

Ce vreau de la 2018?! Acel birou frumos din pod unde o sa imi asez laptopul si voi scrie in continuare, despre vin, mancare, locuri superbe si oameni frumosi. Imi doresc sa invat si sa citesc si mai mult despre vin, a avut grija anul asta Mosu’, mi-a adus o carte foarte cool.

Va fi anul in care o sa invat sa fiu diplomata, in care voi zice mai des NU, in care o sa ma apuc de sport, in care o sa imi cumpar o casa draguta si o sa am multe pahare de vin (obsesie) si imi voi bea cafeaua in gradina

2018 vreau sa fie anul in care o sa scriu recurent, des si cu multa pasiune, in care o sa fac si mai multe lucruri ca pana acum, in care voi citi mai mult, voi manca si mai putin dulce si o sa imi cumpar un expresor cool de cafea care ma va astepta cu cafea facuta imediat ce voi pasi in bucataria mea in stil scandinav.

Va fi anul in care o sa merg, cel putin, intr-un trip gourmet, la cel putin un eveniment Transilvania Gastronomica, in care voi descoperi locurile cool din Romania si voi pune bazele unul nou proiect de suflet. Va fi anul in care voi zambi mai mult, voi imparti sticlele de vin cu prietenii si multe dintre diminetile de weekend vor incepe cu un pahar  de vin cu bule (Cava, Prosecco, Spumant, Champagne).  Va fi anul in care o sa caut cat mai multe experiente culinare si le voi impartasi cu tine. O sa fie anul in care o sa ajung sa incerc cele mai cool restaurante, sa mananc cele mai interesante feluri si sa descopar multe vinuri de care o sa scriu. O sa fie cam la fel, cu recomandari proprii, sincere si cu un feedback pozitiv mereu.

Tu ce iti doresti de la 2018 sau cum a fost 2017?! Eu iti doresc sa fie pe sufletul tau!