Food Lover

The Harp Irish Pub- restaurantul din centrul orasului

The Harp sau restaurantul cu o harpa, da daaa…. chiar au o harpa micuta intr-o biblioteca. Dar nu, nu despre asta este vorba, ci despre un restaurant mare, impunator fix in mijlocul orasului, nu chiar kilometrul zero, dar la Unirii langa Hotel Horoscop.

Este un Irish Pub- asa cum ii spune si numele, cu elementele specifice si bineinteles cu nelipsita bere din dotare.

Banuiesc ca deja stii ca este un concept plecat din Irlanda si ca se diferentiaza  de cafenele si alte baruri prin atmosfera creata de muzica si designul specific pub-ului,  ambianta invita oamenii sa se relaxeze si sa uite de agitatia cotidiana.

Cam asa sta treaba si la The Harp, au seri tematice cu muzica live, au un spatiu extrem de generos potrivit pentru o masa in doi, nu pe romantic,  sau serile de bere cu baietii sau mai bine o porceala cu prietenii, cu multa bere si cartofi prajiti.

Incercand sa inteleg un pic conceptul si specificul de Irish Pub am inceput sa citesc si sa descopar, ce mi s-a parut interesant este faptul ca denumirea de “PUB” este un termen englezesc ce inseamna Public House, practic un fel de casa publica, ceea ce pot spune ca asa si este. E o “casa” atat de mare, ai doua etaje de Pub cat sa te pierzi si sa iti creezi experientele culinare, sa razi la glumele celor de la masa sau sa faci karaoke, sau sa canti cu solistul, este un loc public cu adevarat la cati oameni poti sa cunosti intr-o singura seara.

In Irlanda, Pub-ul este un loc de intalnire si comunicare, de aceea spatiul este atat de generos. Mi se pare locul perfect pentru un turist ratacit in Bucuresti, are un specific international, bere multa, vinuri romanesti si preparate delicioase.

Specificul Pub-ului este bineinteles berea, asa s-au si raspandit Irish Pub-urile in intreaga lumea, devenind populare prin anii ’80.

 

Noi am incercat vita care se odihnea langa niste frigarui de legume si placinta irlandeza cu ciuperci, mazare si sos de smantana, am zis sa mergem pe ceva specific, am completat cu vin rosu si am zambit din geam razelor de soare intr-o duminica rece de ianuarie.

 

Meniul e simplu, burger, coaste, nachos, bere si voie buna. Mai poti sa ceri ceva?! Oameni draguti si amabili in locatie sunt, locul il poti alege, ai si niste canapele confortabile din piele. Iar daca vrei mic dejun pentru cand esti in zona dimineata pana la 12.00 cred ca te intalnesti cu niste omleta sau oua benedict si o cafea buna.

Deci daca vrei o muzica buna, bere sau vin, o vita suculenta sau un burger zic sa le treci pragul.