Best Experiences

THE ACE- AS-ul din Centru Vechi

Intr-o dimineata de sfarsit de octombrie, usor geroasa si eu imbracata ca de primavara aveam sa ma pierd pe stradutele pietruite ale “rau famatului” Centru Vechi- mergeam spre “necunoscut”.

Invitatia era clara, ne vedem duminica la brunch… la ora… in locul de intalnire X, unde aveam sa merg, habar nu stiam. M-am lasat purtata de val, de inventivitatea fetelor de la Koon si asa am dat startul uneia dintre cele mai frumoase duminici.

Locul pe care aveam sa il descoperim era The Ace -unul dintre cele mai noi, moderne si elegante locuri din Centru Istoric al Bucurestiului. Si asa am inceput duminica la 11.00 cu prosecco, apoi continuad-o cu un super nebunesc shoot, de nici acum nu stiu ce am baut, dar parca in paharul meu erau stalacmite, stalactite, nebunii de genul.

Spatiul este de fapt o cladire intreaga, patru etaje, care iti ofera optiuni nemarginite, de la un Pub la subsol, Bistro la parter, un restaurant elegant la etajul unu si un super rooftop potrivit pentru petreceri private, degustari de vinuri sau cina cu prietenii- 4 etaje, pregatite sa ofere 4 experiente complet diferite, pornind de la atmosfera, pana la decor si meniu.

Conceptul m-a cucerit din prima, iar rooftop-ul atat de frumos asezat pentru brunch-ul nostru, lumina care patrundea prin acoperis, oamenii si atmosfera au facut din ziua aia o zi de poveste.

“Ideea noastra a fost de a aduce un strop de eleganta, rafinament si un concept de meniu premium in cea mai populara zona de petrecere a timpului liber din Bucuresti. The Ace inseamna calitate, putere, varful piramidei” declara Mihai Gavris, Administrator The Ace -si eu cred ca le-a iesit din plin.

Au reunit atatea concepte intr-un singur spatiu, intr-o cladire frumoasa, care atrage privirea oricarui trecator, un meniu demn de pretentiile turistilor straini si cred de ce nu, cu o pozitionare reusita (recunosc nu sunt amatoare de centru vechi).

Am mancat atat de multe minunatii si bunatati, toate pregatite si asezate in cel mai gourmet stil, am combinat cu discutii si informatii cu bucatarul chef si cu alti pasionati de mancare ca si mine.

Am avut parte practic de cel mai stylish, fitos si gourmet brunch de care am avut parte pana acum, a fost un adevarat rasfat culinar timp de vreo 5 ore si cu foarte multe feluri de mancare si foarte bine gandite ordinea lor.

M-a cucerit un mousse de pastrav cu terina de peste si fructe de mare, un piept de rata cu foie gras, piure de trufe negre si piure de merisoare. Supa de dovleac a fost dementiala si in spiritul vremii, a mers ca unsa cu acele perle de ulei picant, parca i-as fi pus mai mult, dar asta doar pentru ca viata mea imi place sa fie mai condimentata.

Am mancat primul gulas de caracatita cu un medalion din scallops, un inel de calamar si creveti. Intre acestea si felurile principale am facut trecerea cu un sorbet delicios si apoi am continuat cu pui, dar si niste cotlete de berbecut si am incheiat maiestuos  cu Apples Parfait.

Deci e simplu de retinut… 4 etaje, 2 meniuri, un concept care iti ofera de la Pub, la Bsau restaurant gourmet intr-o cladire superba dintr-o margine de centru istoric al Bucuresti-ului. Restul e poveste si incursiune.