de gustat

street FOOD bucurestean sau mancarea de festival

Food truck-uri, street food si multe festivaluri, cam asta e spiritul bucurestean de un an incoace. Sa fie bine, sa fie rau?! Cred ca e si bine, e si rau… festivalurile sunt prea dese si nu mai au ceva special si autentic, toate ofera cam aceeasi mancare sau vendori, pusi sub alta forma sau context. lar cu food truck-urile e alta treaba, sunt multe, iar putine sunt cele care chiar ofera ceva nou sau calitate mancarii de festival. Ceea ce mai observ este ca niste restaurante au inceput sa vina la festivaluri cu mancarea intr-o rulota cool sau nu prea.
De aceea cred ca se pierde din autenticitatea street food-ului, pe langa faptul ca street food-ul nu e deloc romanesc, gasesti in mare parte burger, pulled pork si hot dog.
Dar in fine, sa nu mai fiu carcotasa si sa va povestesc despre trei food truckuri care mie imi plac tare mult si pe care le caut in general la festivaluri.

1. Arrosticini- sau pe scurt niste frigarui de berbecut delicioase.

Si da, berbecutul e romanesc, de pe langa Sibiu, taiat in bucatele mici si foarte suculent.  Se servesc simplu cu o bruscheta facuta pe grill, cu un pic de ulei de masiline si poate langa niste cartofi prajiti, demential de buni si cu o forma ciudata. Ii gasiti cam peste tot, sunt 3 baieti simpatici care gatesc italienste, sa zicem, reteta de acolo este luata.
Arrosticini sunt originale din regiunea italiana Abruzzo si sunt facute de obicei din carne de oaie taiata in bucati mici
puse pe un bat de frigaruie si sunt adesea însotite de felii de paine traditional realizata in casa, inmuiata in ulei de masline extra-virgin (pana la), cu cantități mari de peperoncino in olio. In mod traditional, arrosticinii se mananca cu mainile goale.

2. Furgoneta- sau pentru mine cei mai buni burgeri pe zona de van.

Din ingrediente proaspete, carne facuta dupa o reteta proprie, chifla buna si un mix perfect intre carne, chifla si umplutura se naste Burgerul Furgoneta.

La ei e mai simplu, ii gasesti mereu in Buzesti 59 si mai colinda pe la anumite festivaluri, concerte, evenimente private. Sunt mereu cu zambetul pe buze, pusi pe sotii, dar mai ales pe mancat. Au niste combinatii foarte bune si apetisante pentru un burger, cu avocado, branza de capra, chiar si fara carne daca sunteti vegetarieni sau daca va place gustul suculent al carnii de miel gasiti si optiunea asta.

Eu i-am descoperit la un festival, bineinteles, si apoi i-am urmarit toata vara pana m-am prins ca au si o casuta-  asa ca daca si tu ii vezi da o fuga pe la ei.

3. Smokin’Pig- sau pentru mine surpriza street foodului (ultima descoperire).

Au burger si pulled pork, dar niste combinatii foarte diferite de ce gasesti in piata, daca o putem numi asa. Pulled pork de ti se topeste in gura, dupa cele 8 ore de gatit slow, burger de vita cu sos de trufe, ceddar si rosii sau un burger cu porc, bacon, sos de mustar. Si bineinteles pentru vegetarieni o combinatie buna cu legume si salata si un sos special. Ei sunt cea mai noua descoperire a mea, mai ales ca au luat nastere cam prin mai.
Cam asa ar trebuie sa arate mancarea de festival, fara bete, fara caserole, usor de mancat cu mana si gustoasa de te lingi pe degete dupa aia.