Talks and stories

Restaurante de Top din Bucuresti si unde cred ca e bine sa mergi.

Zilele trecute a avut un loc un eveniment pentru decernarea premiilor Restocracy la care am fost foarte incantata sa particip. Pe langa ca m-am intalnit cu oameni din Horeca, cu prietenii de la diferite restaurante si cu alti cunoscuti, am fost incantata sa aflu care sunt cele mai premiate resturante din Bucuresti. Evenimentul a avut loc intr-o locatie desprinsa parca din secolul trecut, un resaturant cu specific romanesc, Locanta Jaristea.

Domnul George Butunoiu timp de cateva luni a mers si a testat, a mancat, a gustat,si s-a bucurat de multe din restaurantele din Bucuresti. A evaluat cele mai de top locatii si cele mai frumoase, dupa parerea mea.

In unele am mers si eu, in altele mi-am propus sa merg, iar altele sunt pe sufletul si inima mea. Va las aici topul Restrocracy sa aruncati un ochi si apoi va povestesc unde cred eu ca merita sa mergi.

Despre Poesia am scris si eu, este restaurantul cu cea mai frumoasa gradina, cu cel mai bun vibe, cu cei mai draguti si pregatiti ospatari si cu ownerul cel mai simpatic. Nu zic, mai sunt locatii de genul, dar cand stai la povesti cu Zsolt 4 ore intr-o sambata dimineata si termini 2 sticle de spumant lucrurile si prieteniile se leaga altfel si mai ales cand vezi cum gandesti si cum vrea sa faca lucrurile intr-un Bucuresti al shaormeriilor si fast food-urilor.

La Maize nu am mers inca, insa am auzit atat de multe lucruri interesante incat sunt foarte curioasa si pe lista mea, trebuie trebuie si curand! Ma cucereste sloganul si filozofia lor si ma face sa cred ca da, Bucuresti-ul va avea locuri ca afara- “Ne adresăm celor care vor să învețe lucruri noi, care vor să mănânce și să râdă cu noi !”

Sunt curioasa sa vad cu ce idei vine Alex Petricean de la Noma, banuiesc ca stiti de Noma, gurmanzi fiind si voi.

Ma Bistro– e locul ala din “emisiunile de pe Paprika”, locul ala cu bucatarie mica, deschisa, unde meniul se schimba o data la 2 saptamani. Locul unde totul e ca o sufragerie mai mare, plina de gurmanzi si oameni care apreciaza mancarea, care isi acorda timp pentru o cina sau un mic dejun.

Medine, Alex si Ala fac o treaba foarte buna, alaturi de echipa lor din bucatarie, o revolutie as putea spune.  Ce admir mult la ei este si programul, lunea gandesc si testeaza mereu retete noi pentru farfuriile ce vor bucura musafirii, duminica se termina la 18.00 ca sa isi acorde timp pentru un pahar de vin si sa se bucure de cate farfurii au fost “golite”, iar in restul zileleor ii gasesti pana la o ora rezonabila, 21.00. Te forteaza cumva sa vezi viata altfel, sa te bucuri, sa acorzi timp unei mese si sa iesi din haosul cotidian.

Benihana e cu totul alta poveste, eu am avut parte de experienta in brunchul de la Sheraton. Experienta unei vite pe plita sau a unor creveti gustosi nu poate fi egalata cu nimic. Efectele speciale ale bucatarilor internationali cu experienta si jocul mancarii la mesele hibachi iti ofera un adevarat spectacol teppan.

O vizita la Benihana inseamna mai mult decat un pranz sau cina, e experienat unica si gustul si savoarea mancarii fresh te cucereste instanta plus calitatea ingredientelor.

Sardin este restaurantul cu bucatarie italiana reinterpretata as zice eu, cu peste proaspat si cu o arhitectura impresionanta. Pe mine m-a cucerit de mult prin spatiul mare, impunator, prin detaliile si jocul de obiecte de pe pereti, si apoi m-am lasat prada farfuriilor. Nu e chiar in centru, e chiar mare si incapator, dar au o selectie de vinuri si mancareeee- iti umple sufletul si burtica.  

Au cautat retete si au incercat sa redea prin farfurii calitatii preparatelor  din cele mai apetisante locuri, precum Reggio Emilia si Lombardia, Verona, Piemonte si Franciacorta, unele dintre favoritele lor.

Din topul de mai sus eu va mai recomand un drum La Estancia,  la Yoshi pentru sushi si bucatarie japoneza, la Caju sa gustati din meniul lui Joseph Hadad sau la Dancing Lobster pentru aerul pur portughez.

Voi aveti topuri sau liste cu locurile preferate?