Food Lover

pe harta gastronomica- Restaurant Trei

La Trei nu gasesti cele mai noi si mai moderne scaune sau detalii scandinave, nici macar candelabre pompoase sau ceva din zona DE NORD a Capitalei. Daca iti doresti asta, sigur nu ai ajuns unde trebuie pentru tine, dar daca izul interbelic te multumeste si vrei sa mananci bine atunci da, esti in locul potrivit.

La Trei gasesti un aer interbelic, cu un bucatar dedicat si focusat pe a scoate farfurii impecabile, gust si calitate din ingredientele pe care le foloseste. In mai putin de un, Chef Catalin Constatin a reusit sa isi gaseasca nisa de clienti care sa ii aprecieze mancarea si oamenii care sa ii caute pentru preparatele delicioase. Meniul variat a fost gandit pe zona de slow-food cu o multiculturalitate gastronomica, as aminti doar Salata Haloumi sau o salata Lyoneza cu piept de rata, sau o supa picanta Dtom Yam.

Lucrurile aici sunt simple, poti sa te gandesti la mitic, magic si alte simnificatii ale cifrei 3, insa e mai degraba vorba de trei directii in bucatarie- trecut, prezent si viitor, de 3 parteneri in business si prieteni de altfel, care vor sa puna altceva pe harta gustiva a Bucurestiului, de 3 preparate in fiecare categorie culinara si multa pasiune care contureaza crezul Restaurantului Trei.

Trei este pe Calea Calarasilor 103, intr-o casa de patrimoniu preluata de la un fost proprietar de “carciuma” si pentru ca telul lor nu era un restaurant de fite nici nici nu au investit in zona de  design, decoratiuni… S-au axat pe ceea ce scot din bucatarie si isi doresc sa aiba preparate corecte, cum le-as putea  numi eu, clienti fericiti si multe farfurii “golite”.

Si cred ca pana acum asta au reusit sa faca, daca ponderea incasarilor vine din mancare, iar bautura este doar o auxiliara.

Meniu este simplu, aerisit si iti e foarte usor de ales, este o combinatie de international, fusion, romanesc reinterpretat dat din ingrediente locale in mare parte, iar altfel gasiti niste variante foarte bune pentru a respectat calitatea mancarii.  Ce ne-am ales noi a fost vita si coaste, dar nu oricum. Vita mea este de fapt o diafragma, ira preparatul se numeste Arachera cu Chimichuri.

“Acest muschi se preteajaza bine la franjurare, iar marinada Chimichuri (coriandru, patrunjel, ceapa, ardei iute) o asez ca garnitura, astfel ca oaspetii sa-si aromatizeze friptura cu ea. Cartofii fondanti sunt gatiti la cuptor la foc mic, se fac foarte moi si devin ca un piure cu forma.” – mi-a spus Chef Catalin Constantin

Mi-a ramas gandul la o salata cu caracatita, pentru ca deh sunt fan fructe de mare, dar si un burger cu peste pe care rar il intalnesti in meniuri, imi suna bine, dar nu mai zic de o ciorba de varza acra la care si acum balesc.

Am mers la cina aici si parca nu puteam sa mananc foarte mult, dar cu toate astea am ales si un aperitiv cu pate din ficat de pui, dulceata de ceapa, putin arpagic murat totul intins pe oaine prajita, o nebuuuunie.

Am completat dupa preferinte cu o bere italieneasca si un Aperol Spritz, de a mers ca unsa toata “treaba”.

In cele 20 de locuri afara si 40 inauntru ai loc de o masa toamna asta, ca vara e pe sfarsite. Si sunt sigura ca vei fi impresionat de plating, gust si savoare si vei reveni.

Admir oamenii care gandesc businessurile investind in bucatarie, care sunt acolo zi de zi ca sa controleze ceea ce se petrece (preparate,feedback de la clienti, etc) si care pun suflet in fiecare farfurie, asta am descoperit si la Chef Catalin Constantin.

“Catalin Constantin a gatit de cand se stie, stand alaturi de bunica lui in bucatarie si notand in minte amintiri gustoase. Dupa ce a lucrat timp de 15 ani alaturi de Adrian, in 2014 a urmat cursurile Horeca School si a trecut prin mai multe tipuri de bucatarii, experienta ce i-a fost utila in crearea a tot ce tine de bucatarie in propriul restaurant.
Adrian Dimitriu vine cu experienta comertului exterior, dublata de calatoriile ce i-au dat apetitul pentru incercarea diferitelor preparate internationale, pe care acum le are in meniul propriului restaurant.
Andrei Barbulescu este fost sportiv de performanta, a jucat polo de apa pana in 1993, timp de 23 de ani, perioada in care a calatorit in toata lumea, iar acum isi foloseste experienta dobandita in sugestiile pentru meniu.”