de gustat

Pasta Day EVERYDAY la Pasta Restaurant

Indragostita de Italia si italieni si mai ales de mancarea lor, de preparate, de ingrediente, mozzarela, buratta, uleiuri, rosii uscate, paste si alte nebunii… nu am cum sa nu caut locuri in care sa mananc paste sau pizza ca la mama ei. Asa ca de data asta am mai descoperit un (alt) loc cu paste bune, dar dincolo de asta cu poveste -asa cum imi place mie.

V-am zis pana acum ca eu nu pot sa scriu despre locuri daca nu stiu lucruri de substanta, daca nu aflu detalii, fineturi, munca din spate sau povestea locului?!

E bine, aflati acum ca exista poveste si de ce nu munca  in spatele fiecarui articol, a fiecaror cuvinte asternute.

Asa incepe si cu Pasta– intr-o seara frumoasa de septembrie cu un prieten, apoi in alta seara cu niste prietene, apoi la o cina si un eveniment frumos organizat si uite asa de fiecare data am mai aflat chestii pe care le pot scrie acum.

Antonio, un italian simpatic, venit la Bucuresti impreuna cu tatal lui, acum 3 ani se gandeste sa devina antreprenor sau prorietar de craciuma cum s-ar zice.

Plecand de la studii de drept si stiinte politice si-a dat seama ca a avea un restaurant iti ocupa tot timpul si nu e asa frumos cu mese intinse si cu pahare cu vin pline.

Si-a ales retete tradionale de preparate pe care le-a perfectionat si adaptat la gustul clientilor lui si a tinut mereu cont de feedback-ul oamenilor cu care lucreaza sau care ii trec pragul. De altfel la el in echipa e o conexiune puternica si oameni din toate colturile lumii. Si-a dorit sa puna un accent pe concept si sa creeze un brand Pasta Restaurant, nu sa stie lumea de numele vreunui bucatar renumit.

Din iunie a deschis al doilea restaurant, in Floreasca. Si practic de acum incepe munca, dar si bucuria cu fiecare client multumit, fiecare farfurie impecabila, fiecare inghititura cu gust.

Isi  achizitioneaza multe ingrediente din Italia, dar merge foarte mult si pe produse autohtone, locale, precum legume, fructe, inclusiv pastele sunt proaspete, dar create in Romania.

Isi doreste sa creasca consumul de produse romanesti si sa le puna in evidenta, de aceeea a ales un meniu de vinuri in mare parte romanesti, pentru ca doreste ca cei care ii calaca pragul (si sunt turisti) sa se bucure de vinuri locale, care uneori nu sunt “apreciate”.

Meniul lor are o frumusete aparte, o combinatie de 25 de feluri de sosuri care pot fi combinate cu 10 tipuri de paste, la o socoteala mica  iti dai seama ca ai de unde alege din 205 de combinatii delicioase. Asa ca trebuie doar sa fii curios si indraznet. recoamandarile mele sunt carbonara cu tagliattele, paccheri cu sos ragu bolognese (demetiaaaaaal), dar pe langa asta poti alege si nsite aperitive super gustoase, pana se gatesc pastele. Si trebuie sa inchei seara cu clasicul tiramisu.