de gustat

PadThai- experienta thailandeza

Uneori ma satur sa mananc paste, coaste si burgeri si parca as mai incerca, altceva, ceva diferit, dar cu toate astea sa fie si o experienta culinara.

Apropo de asta, trebuie sa mentionez ca scriu DOAR despre oamenii care imi sunt dragi si ii apreciez, care gatesc demential sau  despre mancarea pe care o apreciez (dar asta tine de gusturi) si despre locuri in care eu cred ca merita  sa mergi.

PadThai este un resturant cu specific asiatic, cu mancare usoara, poate o influenta sea food si supe picanteee cu cocos. Meniul contine atat mancare japoneza, indiana si thailandeza, un mix de preparate bine gandite si gatite pe loc, proaspate si din ingrediente de cea mai buna calitate.

Poate de asta uneori o sa dureze mai mult, deoarece totul este preparat fix atunci, inclusiv taiarea legumelor sau a bucatii de ton care ti se prepara, ai parte de o experienta a ceva gandit si gatit fix pentru tine… pe mine m-a facut sa ma simt speciala. 

Designul modern, minimalist si clean te lasa sa descoperi preparatele, de altfel si platingul te ajuta sa descoperi gustul, nu te uimestw asezarea in farfurie (aici cred ca ar mai putea lucra putin), dar sa exclami de fericire dupa prima inghititura dintr-o supa Thai.


Meniul curat, usor de rasfoit si de inteles, putine preparate, dar specifice, inclusiv desert japonez. Poti alege de la calamari tempura, pana la pui, curry cu legume, ton si niste supe deliiiiiciiiiioase.

Locul gandit din pasiune… experienta unei munci in afara si dragostea de tara au facut ca doi oameni sa isi deschisa un spatiu micut care sa aduca pe harta food a Bucuresti-ul un astfel de loc, gastronomie asiatica, simpla, dar extrem de satiosa. Si cand spun munca si pasiune este despre faptul ca owner-ul este si bucatarul chef.

Ce am incercat noi si ne-a placut tare mult, incat si acum salivez dupa o supa, Thai Soup– unde crevetii fac un mix bun cu laptele de cocos si gustul picant iti ramane dupa fiecare inghititura, dar mai cere experienta altei linguri, o  supa Miso cu somon, pentru prietenul nostru vegetarian, si o supa Tom young goong.

Oricare dintre ele a fost delicioasa, si mi-am dat seama ca daca ar fi asa as putea manca si eu supa mai des.

La main course eu m-am rasfatat cu ton proaspat, facut putin pe grill, cu o culoare superba roz si gatit fix cat trebuie sa isi pastreze savoarea si proprietatile, iar baietii au mers tot pe somon si creveti, ca sa se bucure de acelasi ingrediente in mai multe  forme.

Insa recunosc ca mi-a ramas mintea si la niste vita si altele preparate thailandeze, incat trebuie sa revin curand.

Asa ca atunci cand vrei altceva sau daca te-ai saturat si tu de coaste, burger si altele locuri de prin centru orasului care au de cele mai multe ori un meniu greoi si uneori cam aceleasi lucruri zic sa incerci bucataria asiatica de la PadThai.  Aaaa, apropo, fac si livrari!