Best Experiences

O luna doar despre vinuri

In ultima perioada am fost mai atenta la ce se intampla in Lumea vinului, cine ce vin a mai scos, ce spumant a mai aparut, ce concurs de vin a fost sau ce mai e nou in domeniu.

Astfel mi-am dat seama ca aproape devine un trend sa faci un targ de vinuri sau ca esti foarte cool daca faci enoturism.  De cele mai multe intalnesti aceeasi oameni care lucreaza in domeniu sau sunt pasionati, uneori la targuri e imbulzeaza si nu poti interactiona, unele sunt mai bine sau mai putin bine organizate, dar ce sa zic, bine ca se intampla.

Acum dilema mea cred ca se pune la modul la ce targ merg, unde sunt oamenii misto cu care sa ma asociez  si ce mai vreau sa aflu si nu am vazut la alt targ, care e noutatea pe care o aduce evenimentul respectiv.

Asa mi-am dat seama de exemplu ca in luna mai in fiecare weekend e cate un targ de vinuri si va spun drept ca oricat de dornica sunt sa aflu noutati si sa degust nu voi merge la toate ca ma vor obosi sau sa merg de curioasa?!

Hai ca deja devine o dilema, vi le spun si voua ca suna tentant si e pacat sa nu mergeti macar la unul dintre ele.

 

6-8 Mai- ReVino Bucharest Wine Fair

Pentru mine e cel mai asteptat targ, am fost la prima editie si a fost primul meu targ de vinuri care mi-a ramas in minte si a creat o experienta, un punct de referinta despre ce poate insemna un trag de vinuri.

Anul asta, a doua editie promite si mai mult ca prima si vine cu mai multe evenimente conexe, master classuri, un spatiu extins si cu siguranta o alta experienta. Locatia ramane aceeasi- Novotel, in centrul orasului, cu o terasa superba de stat la povesti si baut vin.

Cele 32 de crame participante aduc mai bine de 200 de vinuri premium pentru publicul larg si specializat. Ce trebuie sa stiti este ca cele doua zile de weekend sunt destinate publicului larg si ziua de luni este strict pentru Horeca. Biletul de intrare 50 de lei pe zi, insa va recomand sa mergeti in ambele zile si sa o luati incet, in prima zi cu albe si rose-uri, asa light mai de vara si a doua zi cu rosii. Bine, sa nu ratati spumantele sau vinurile de desert, aoleu cate sunt.

 

13-14 Mai- Good Wine 

Da da, chiar asa, un alt Good Wine la nici doua luni distanta de precedenta editie, insa de data asta o alta locatie si cu siguranta la un alt nivel; va avea loc la Athenee Palace Hilton.

Promisiunile sunt de 18 producatori locali si importatori, 150 de vinuri premium, dar si de un magazin de unde poti achizitiona ce ti-a placut, asa da, jos palaria… vii degusti si pleci cu ce vrei acasa, acum depinde de buzunarul fiecaruia.

Prea multe detalii nu exista inca, dar cred ca merita sa mergi pentru partea de importuri care nu sunt deloc de neglijat.

 

20-21 Mai- RO Wine- The Wine Festival of Romania

Cea de-a doua editie, in acelasi spatiu cool, Fratelli Studios care aduce in prim plan 350 de vinuri atent selectionate, atat locale, cat si internationale.

Biletul standard este de 50 de lei si se poate cumpara si online, mai multe detalii nu stiu despre.

 

26-28 Mai- Zaiafest

Prima editie a Zaiafest vrea sa aduca in prim plan niste crame mici alaturi de cele mai in voga food truck-uri, astfel vor da alta viata street food-ului romanesc pe principiul wine and pairing, sau daca nu pairing, macar food.

Ce poate fi mai placut decat un frizzante, un balot de fan, soare si ceva bun de mancare?! Nu suna a festival de vinuri, nici a street food, dar suna a leneveala si wekeend cu mult vin si mancare. Aceeasi locatie bine cunoscuta pentru astfel de evenimente, Zone Arena.

Cei care participa inca nu sunt anuntati, dar eu sunt foarte curioasa de selectie. Biletul de intrare este ieftin, 17 lei pe zi, nu iti ofera nimic, restul e la jetoane, vin, mancare, cafea. (asta daca nu stii din alte experiente)

Si uite asa e plina toata luna mai, ba mai multe si ultimul weekend din aprilie a fost tot despre vin, a fost un mic targ la Dianei 4, ReMIX your WINE, editia a 5-a. Eu zic sa va uitati pe evenimente si ce ofera fiecare si astfel va alegeti ce va place cel mai mult.

Eu sigur merg la ReVino, si as bifa si partea de importuri de la Good Wine, iar la Zaiafest m-as duce doar pentru mancare si ceva sparkly, soare si lene, nu e de aflat ceva concret din lumea vinului, dupa parerea mea.

In rest ce sa va zic, hai sa fie o luna mai plina. Apropo, e luna mea preferata din an si mereu incerc sa ma bucur la maxim de ea.