Food Lover

Nu conteaza cate farfurii de PASTA mananci. PUNCT

E pe bune si e oficial, de azi poti comanda paste la birou, si o sa te intrebi dar pana acum nu puteam?. Nu, gresit, de azi poti comanda cele mai delicioase paste din Bucuresti de la PASTA.PUNCT.

Invitatia pe care eu am primit-o intr-o zi de martie, suna cam asa, “nu conteaza cate farfurii cu paste mananci, si nici cate pahare cu vin bei”. TRUE! eu cred cu tarie in a amandoua, si nu pentru ca pairingul cu paste e perfect langa vinul potrivit, ci pentru pur si simplu fapt ca pastele sunt mancarea mea preferata, iar in afara de apa, cafea si vin, nu cred ca mai beau ceva.

Iar daca ar fi sa aleg intre cele doua nu as putea, asa ca zic sa le luam LA PACHET pentru ca una fara alta nu merg, iar secretul ti-l spun eu, este ca da, o sa poti comanda si vin odata cu pastele, chiar in cantitatea optima pentru o persoana.

Dar revenind la paste… Nu stiu ce iubesc mai mult pe lumea asta, sa beau vin cu prietenii sau sa infulec niste paste delicioase.

#test #everybodydigin #creamymushroompasta #🍄 #pastapunct #wespeakpasta

A post shared by PastaPunct (@pastapunct) on


Dar am avut parte de amandoua in cel mai nou, cool si atipic loc din oras, PASTA.PUNCT.  E Pasta. PUNCT pentru ca totul e cu si despre paste, inclusiv desertul, nu se vor incurca cu italienesti, pentru ca nu isi are rost, deci paste cat poti manca sau de fapt nu, cat pot servi ei. Aici secretul este ca vor prepara zilnic o portie de paste proaspete, iar cand se termina, se termina, se termina si livrarile, asa ca daca sunteti pofticiosi… uneori e bine sa va grabiti.

Omul care a pus pe picioare si a gandit acest super cool business si mai ales delicios, este Victor Nemes, fost concurent in sezonul 2 al Master Chef, care a intrat in competitie cu o reteta de paste.

Si de atunci probabil a dospit acest business, ceea ce vrea sa fie azi Pasta.Punct! Un spatiu in care apa va fierbe continuu.  Este un business mic, de nisa, gandit pentru delivery si TO GO in sectorul 1, de la 11.00 la 17.00, iar dupa in spatiul din demisolul de pe Dorobanti vor face lucruri marete, workshop-uri, coocking show-uri, table’s chef-uri si alte minunatii cu mancare si vin, bineinteles.  Sfatul meu este doar sa fiti pe faza, sa ii urmariti bine pe toate canalele.

Mi-a placut sa povestesc cu Victor, sa aflu putin din ceea ce inseamna noua provocare pentru el, sa vad cum a cladit, gandit, visat, muncit si pus de o parte retete ani de zile ca sa isi faca acest magic loc.

Totul se intampla aici, pasta fresca dupa o reteta veche din 1904 a unui bucatar francez, adapatata putin si pentru ca faina din zilele noastre difera. Pastele proaspete au termen de 12 ore, apoi totul se arunca si se face din nou (a doua zi), iar apa cu sare fierbe non-stop, asta e un truc foarte bun si tot odata rapid, rapid se fierbe pentru ca sunt paste proaspte (cu cat pasta se usuca mai tare, cu atat ea are nevoie de un timp de fierbere mai mare).

Echipa mica, a testat si muncit inca din ianuarie ca sa puna pe picioare un meniu extrem de interesant, zic eu. Am avut bucuria si oportunitatea sa testez o parte din meniu si sa imi spun parerea. Ce pot sa zic e foarte simplu- daca pana acum credeam ca am mancat paste delicioase, gustoase si stiam locurile cu cele mai bune paste din oras, acum cred ca am descoperit un fel de apogeu al pastelor, a fost diferit de tot ce stiam eu, mi-a dat peste cap toate credintele in ale pastelor… dar mai multe va las pe voi sa descoperiti din meniul lor.

Cea mai frumoasa parte din cina a fost sa vad emotia echipei dupa fiecare fel pregatit si servit, parca eram cei mai aprigi jurati si sa vad cum se gateste totul in bucataria deschisa, sa fiu parte din tot “intregul”.

Se vedea cat de mult au muncit, cata pasiune si daruire au pus in fiecare retata si mai ales pun in fiecare farfurie- pentru mine a fost incredibil, nu am mai vazut atata sclipire si emotie la un  loc.

 

A post shared by PastaPunct (@pastapunct) on