Travelling

Lugo- Gradina Urbana

Cand e LUNI si vizez la o oaza de caldura, la un loc frumos asa ca pentru inima mea si un pahar de vin sau de prosecco sau chiar frizante as zice, de ce nu. Stiu locurile noi in Bucuresti ies ca ciupecile dupa ploaie, uneori ma intreb daca nu e suprasaturata piata si daca iesim chiar atat de des ca sa avem nevoie de atatea locatii. Uneori nici nu le stiu pe toate, nu tin pasul cu noutatile si alteori cred ca aud ca s-au inchis si eu nu am calcat pe acolo.

De exemplu eu mi-am dat seama ca in ultimele sapte luni am revenit in anumite locatii care mi-au placut, dar sunt putine la numar. Si nu pot sa zic ca nu am iesit din casa, nu in fiecare zi, dar foarte des oricum.

Asa ca uneori e greu sa iti gasesti locurile alea in care sa revii, fie pentru mancare, atmosfera, evenimentele pe care le fac sau oamenii in sine.

Azi o sa va vorbesc despre Lugo– este genul ala de loc unde mergi si te pierzi intr-o gradina cu multa  verdeata, o gradina urbana  pentru ca e in mijlocul orasului foarte aproape de Piata Romana sau Piata Amzei. La Lugo am ajuns la invitatia unei prietene, cand orasul era gol si mi-a propus sa ies intr-un loc nou. Zis si facut, am iesit, ne-am bucurat de un pahar cu prosecco si o cina buna, dar nu asta m-a fascinat si atras la locatie astfel incat sa zic sa revin (si am revenit). Lugo atrage prin oaza de verdeata pe care o pune la dispozitia ta printre betoane si cladiri, printre gradele astea care tot urca in termometre.

Este genul de loc unde mi-ar placea sa imi petrec dupa-amiezile sorbind dintr-un Hugo si adapostindu-ma de canicula. Spatiul acesta primitor este plin de ferdeata, bambusi, plante, flori, un decor usor rustic, usor urban, bine ingrijit si cochet.

Ti-l pot recomanda pentru o intalnire la pranz daca esti in zona, pentru ca au niste oferte de pranz tentante sau de ce nu, sa te bucuri de racoare si o limonada. Poti alege sa iesi cu fetele in serile cu degustari de vinuri sau cu iubitul la concertele de jazz de joia sau la concertele live.

Pe mine m-a fascinat   prin cat de mult verde exista, cat de bine este ingrijit si cum e racoare la doar 100 de metri de un bulevard aglomerat, Magheru. Recunos, trebuie sa ai un pic de talent sa transformi o curte initial banala intr-o oaza de racoare si liniste, pentru ca de cum intri totul se schimba, iar daca alegi si o masa ceva mai in spate atunci e cu totul alta poveste, esti fix intre copaci si liane.

Bucataria internationala, mai degraba cu multe influente italiene te ajuta sa alegi din niste preparate simple si potrivite caldurii de afara, o selectie de cocktailuri numai bune sa iti potoleasca setea si ziua ta e perfecta.

Pozele lor sunt atat de frumoase incat am cerut voie sa le folosesc, si sper ca graiesc cat de frumoasa si placuta este atmosfera. In rest ce sa va zic, mergeti sa vedeti cu ochii, sa simtiti cu simturile, sa va bucurati de oamenii din jurul vostru si sa beti mult vin cu prietenii.