Best Experiences

Love never taste so good @Sheraton with Chef Ashlie Dias

Experientele mele cu mic dejun-ul sunt din ce in ce mai dese si mai frumoase… nu va imaginati ca am inceput sa mananc in fiecare dimineata, insa sunt intr-un proces de autoeducare. Incerc sa fac acum ce nu a putut sa ma invete mama mea in 14 ani acasa.

Dar nu despre asta e vorba, ci despre obiceiul meu frumos din 2018- mi-am propus (si mi-a si iesit pana in momentul “citirii”) ca in fiecare duminica sa merg sa mananc intr-un loc dragut in oras, fie un mic dejun, fie un brunch si sa ma bucur de un pahar cu spumant sau daca nu macar ceva cu bule. 

De data asta lucrurile au fost mult mai speciale, am invatat sa pregatesc/gatesc un mic dejun cu Chef Ashlie Dias, Executive Chef direct in bucataria unui Hotel de 5 stele, la Sheraton.

Experienta nu o pot exprima nici acum in cuvinte, stangacia mea, emotia sa cunosc un astfel de om, cu experienta vasta de 18 ani, Executive Chef si cu o vasta expertiza in crearea de retete si conceperea de meniuri.

Magia dintre ingrediente si priceperea lui Ashlie mi-au demonstrat ca poti gati nici lucuri simple, insa incredibil de rapid si foarte gustoase. Bucuria de a impartasi din experienta a facut din dimineata cu Ashlie o experienta pe care nu am cum sa o uit prea curand. Am invatat sa gatesc de la un Exceutive Chef care a calatorit mult pana s-a stabilit in Romania, care are experienta a zeci de mii sau  chiar sute de mii de farfurii, de oameni fericiti si de burtici “saturate”. 

Nici acum cred ca nu pot sa realizez real ce s-a intamplat in acea bucatarie, onoarea, incantarea si aprecierea pentru aceasta experienta. Ashlie s-a perfecționat la Culinary Institute of America, una dintre cele mai prestigioase scoli de profil din lume, de unde a primit distinctia de Executive Chef. A lucrat mai bine de 14 ani pe vase de croaziera, perioada în care a interactionat si a experimentat in plan culinar diverse bucatarii.

Dar pe langa ca mi-a gatit si m-a invatat sa fac asta, astfel incat in zilele in care vreau sa ma rasfat acasa sa o pot face… mi-a mai si gatit mic dejun-ul meu preferat care contine neaparat oua, pancackes si un pahar de vin spumant, logic.

Am fost fascinata si cucerita de raspunsurile Chefului la intrebarea mea “ce e bine sa mananci dimineata?- ce te face pe tine fericita sau pe cel de langa tine”. Pana acum tot citisem, sa nu combini citrice cu cafea, sau nu stiu ce legume si altele incat uneori ma gandeam ce combinatii sa fac ca sa am energie si sa mananc corect. Pana cand da, am ales sa ma bucur si sa mananc fix ce imi place.

Am gatit un ou ochi, care poate parea banal, si o salata de legume care se impleteau si completau foooarte bine ca intr-un dans- avea fix ce imi place mie, mult castravete taiat pe lung in niste fasii fine, ridiche (yamiiii), salata verde, un pic de rucola, avocado si ou fiert.

Dar secretul a fost sa vad cum se face un ou ochi perfect, cum surplusul de albus se indeparteaza ca sa ramana acel cerc, cum albusul  ramana bine facut, iar galbenusul inca moale. Ce trebuie sa faci este sa pui putin ulei in tigaie, sa ungi si sa lasi pret de cateva secunde sa se incalzeasca bine si  apoi sa stergi cu un servetel acel unei si sa pui oul, dar sa ii dai timp, sa il faci incet, la foc mic- rabdare practic!!! Rabdarea asta imi da de furca in ultima vreme, in multe domenii. Poti combina cu o cafea, sau un suc de portocale, un pahar cu spumant sau cum m-a rasfatat Chef cu un smoothie delicios cu sfecla.

Iar la desert, am facut niste mini pancackes delicioooooose, cu ciocolata in aluat- perfecte, pufoase, auriii… Trucul pe care l-am invatat a fost ca in aluatul clasic sa pun putin bicarbonat si sa il las peste noapte la rece, iar dimineata totul este gata de pus in tigaie si rasfatat pe cel drag.

Stiu ca mai toti recomanda mici recomandari si retete de nutritie, anumite combinatii de mancare sau niste reguli…. eram curioasa ce recomanda Chef Ashlie in materie de mancare. Mi-a placut atat de tare raspunsul la intrebarea mea apoape “ce e bine sa mananci dimineata? Cum trebuie sa combini alimetele?” Raspunsul lui a fost atat de simplu si de frumos incat am zambit si l-am pus in inima ” ce iti place tie sa mananci sau celui drag, ceva  ce va face fericiti.”

Iar secretele succesului pentru Chef Ashlie sunt creativitatea si perseverenta pentru a ajunge sa iti indeplineste toate visele. Asta mi se pare o directie foarte buna si sanatoasa in viata pentru noi toti.

 

 

Photo Credit: Alexandru Calin