de incercat

la Voila la #branciulet si nu numai

Activitatea mea preferata de duminica este sa dorm pana tarziu si apoi sa am parte de un brunch, fie ca sunt in Bucuresti sau in vacanta, uneori ma rasfat acasa cu un mic-dejn tarziu, in pat, cand chiar nu imi doresc sa ies si vreau doar sa ma scufund in asternuturi.
Doar la gandul unui brunch cu oua posate, croisante cu unt  si vin spumant imi sclipesc ochii, dar nu refuz nici varianta italieneasca cu branzeturi, prosciutto, struguri si un rose efervescent.

E ca un vis de duminica, e rasfatul ala de care ai nevoie dupa o saptamana, oricat de grea sau usoara a fost.
Eu cred ca brunch-ul s-a inventat doar pentru a sarbatori ziua de duminica sau sa se fi inventat duminica doar pentru a avea un motiv bun sa iesi la brunch?! Nu stiu care dintre variante imi place mai mult, dar accept doar duminica cu brunch. Sunt locuri faine de iesit la brunch in Bucuresti- Fratellini Bistro, Gram Bistro, Stadio sau Social 1, dar adevarata experienta este la  Voila– restaurant cu iz  frantuzesc, pus pe experimentat in bucatarie, ce ti-ai mai putea dori?!

The best food is the one you share with friends, in the right places #bistrogourmet

A post shared by Cori Gramescu (@corigramescu) on

Astfel in ultima vreme ei si-au propus sa faca un obicei bun in a gati duminica pentru brunch, de la 11.00 la 17.00, cat sa ai timp sa nu iesi prea tarziu din casa, dar nici prea devreme.
Cu o periodicitate de doua ori pe luna, Radu Dumitrescu si-a propus sa dea crezurile bucuresteni-lor peste cap si el nu l-a numit brunch ca poate suna prea grotesc  sau poate a vrut sa il alinte  si asa a iesit #branciulet.

Primul branciulet a adus in lumina “omletute cu hribi si trufe, oute posate servite pe toast cu seminte, branzica cremoasa și peate afumat, cartofiori la cuptor serviti cu carnato de mangalita, un rietut de porc servit cu castraveciori murati ca să ia durerea cu mana (aceea de mahmureala), ratusca afumata servita cu fasolica  frumusica si gourmet, zacusca de midioare și placintica de spanac.”
Cel de-al doilea branciulet a stat sub semnul turcilor- supa turceasca de linte, sucuk cu oua ochiuri si salata, menemen, platou de branzeturi turcesti, kofte cu salata de fasole.Desertul tot turcesc si el- kaimak și miere aromatizata precum si kunefe.
Dupa, au vrut sa experimenteze si altceva si au zis ca daca tot ne place sa bem Cava Vilarnau (noua pofticiosilor de branciulet) de ce sa nu ne duca in Spania.

Si s-a lasat cu ditamai jamonul pe bar din care taiau fasii, fasii. Apoi au gatit o supa cu naut, chorizo și spanac, huevos la tigaie, cu mult ardei copt și branza manchego. Ceva paella cu de toate (pui, creveti, midii, sofran și mult orez), ca deh, e spaniola treaba, creveti la gratar cu usturoi si patrunjel Pluss multe alte minunatii, totul langa Cava, ca sa alunece bine.
Cam al patrulea, dar numaratoarea a dat branciulet #trois  a stat sub semnul Frantei, parca intorcandu-se la originea bistro-ului si s-a lasat cu niste sparanghel si ou posat cu sos de trufe, gallette din faina de hrisca cu diverse umpluturi, terina de gasca, rillettes du mans cu castraveciori murati si crepes suzette.

Asta este istoricul sau inceputurile #branciuletului, dar cum am zis este inceputul, sa vedem continuarea si cu ce ne rasfata simturile in primavara asta.
Lucrurile sunt simple, urmariti pagina de facebook, faceti rezervare de cum vedeti si duceti-va sa mancati, nu sa admirati natura, aia e pentru in parc.
In rest mai trebuie putina intelegere si rabadare ca totul se face atunci pe loc si oamenii vin buluc, pana va vine mancarea deschide-ti o sticla de Cava Vilarnau– preferatul meu e cel alb si bucurati-va de duminica.