de gustat

in pancackes we trust@Maison des Crepes

Am tot scris despre mancare si vin in ultima vreme, dar niciodata despre desert si in afara de asta putini stiu ca domeniul meu de activitate cam asta este… dar despre asta o sa va povestesc curand, pentru ca este o alta particica din mine.

Nu mananc dulce foarte des si am niste deserturi preferate, mai exact inghetata, clatite si macarons, destul de diferite intre ele, dar cu asta ma dai pe spate tot timpul. Sunt pe principiul ala in care “daca imi faci clatite, te strig iubire”. 

Clatitele sunt desertul copilariei, doar ca tatal meu imi facea rar pentru ca umplea bucataria de fum. Asa ca atunci cand am ajuns la facultate si aveam o clatitarie in campus, cam asta mancam impreuna cu pritena mea, cel putin de doua ori pe saptamana… stateam la povesti pe treptele caminului si mancam clatite (uriase, pe vremea aia).

Frumoase vremuri ce sa zic… numai ca intre timp noi doua am crescut, iar ea chiar si-a facut o casa a clatitelorMaison des Crepes. Asa ca acum eu am unde sa merg sa mananc clatite sau mai bine zis cele mai bune clatite din oras, si asta nu o zic eu, ci cel mai mare fan al clatitelor care imi e alaturi zi de zi. Nu as fi zis ca exista cineva care sa ceara pancackes la orice ora din zi si din noapte, sa manance atat de multe si sa nu se plictiseasca. Dar cand pui dragoste in ceea ce faci, cand pui un strop din ceea ce esti tu lucrurile ies bine si oamenii vad si apreciaza asta.

Maison des Crepes este cu adevarat casa clatitelor, pentru ca doar asta au in meniu, fie in combinatii dulci, fie sarate, fie ca e crepes sau pancakes, dar pe romaneste as zice la clatite inainte. 

De curand si-au schimbat si meniul si au niste gusturi tare interesante, precum pancakes cu cacao si crema de mascarpone cu afine.  E foarte simplu, sau mai exact e foarte complicat sa te hotarasti ce vrei. Dar va pot lamuri cateva aspecte, au crepes si pancakes, unele se servesc calde, altele reci, unele sunt dulci si altele “de macare”, cum s-ar zice. Dar va zic ca e complicat sa va hotarati… spuneti-mi voi daca ati mai auzit de crepes cu branza de capra si rosii uscate, sau combinate cu ou, bacon si salata sau cu gorgonzola, mix de branzeturi si struguri, dar de crepes cu piept de rata, ardei gras in reductie de portocale cu cognac?!

La dulce gasesti si gusturi clasice precum ciocolata si capsuni, sau cu miere si nuci sau sa zicem ciocolata belgiana cu menta, insa lucrurile incep sa se complice pe la para in reductie de vin, crema de lamaie si lavanda, mascarpone si caise si tot felul de alte combinatii. Recunosc, eu balesc acum amintindu-mi din meniu si adaugand pozele articolului. Si stiu care va fi primul lucru pe care o sa il vad in curand intr-un mesaj “cand mergem sa mancam pancakes?”… si pe buna dreptate.

Meniul de bauturi este si el unul foarte interesant, niste limonade bune, apa enzimatica, niste ceaiuri si un vin petiant care sa mearga bine, dimineata sau seara, ca doar nu poti sa zici ca mananci clatitele ca desert, pot fi perfecte si pentru mic-dejun.

In gin and clatite integrale #wetrust #maisondescrepes #thecoolscouter #friyay

A post shared by Vlad Mihalachioiu (@thecoolscouter) on

Pe langa asta as mai putea doar sa zic ca ii gasiti pe Emanoil Porumbaru nr 81, este un loc micut, cochet, o afacere de familie in care s-a pus mult suflet si pasiune si care creste cu fiecare client plecat fericit de acolo. Pe owneri ii gasiti mereu acolo, nu stiu daca o sa va dati seama ca ei sunt sau pur si simplu oamenii care va ajuta sa va creati experienta culinara necesara, e totul atat de natural incat nu bagi de seama.

Maison des Crêpes / Bucharest 👍🏼

A post shared by Jeremy Weis (@jeremyweis) on

In alta ordine de idei zic doar sa sunati pentru rezervare, ca va ziceam, curticica mica, mese putine si sa mergeti de multe ori pana epuizati meniul.