de gustat

I am in Love with PAST(ter)A

Eu as zice ca sunt macaronara- adica imi plac pastele, fusilli, macaroane, tagliatelle, orice forma fainoasa din familia PASTELOR. Cum m-am indragostit eu si care e relatia noastra sau de cand si cum a inceput nu pot sa va zic, nu pot sa zic nici care imi sunt preferatele pentru ca nu am unele, sunt pe principiul paste sa fieeeee!

Insa pot doar sa spun ca am incercat multe variante, din multe locuri, gatite acasa sau cu prietenii si am niste puncte bune de referinta. Asa ca atunci cand s-a deschis un loc nou si cool in Bucuresti care face doar paste nu prea imi venea a crede. A stat multa vreme pe lista mea de trebuie sa merg sa incerc insa nu s-au legat lucrurile sau drumurile. Pana intr-o zi senina cand mi-am mutat jobul fix vizavi, asa ca un drum la vecini trebuia sa apara, fie ca ma duceam sa le zic buna ziua. Ce prostii vorbim, sa infulec niste paste, loooogic!

Asa s-a si intamplat in prima seara in care mi-am comandat pastele, pentru ca e bine de retinut ca sunt vecina lor si ca ei au paste TO GO. Aaaa, dar ce capiata si ametita sunt, nu v-am zis despre cine e vorba- Pasterra – este fix locul ala cochet, micut unde poti savura rapid niste paste sau sa le iei pentru acasa.

Conceptul lor a luat nastere in februarie 2017 si au gandit lucrurile (strict) pentru paste pentru acasa, insa locul e atat de cochet, cozy si nice incat nu ai cum sa nu ramai sa mananci acolo, mai ales cand orice comanda iti iese in maxim 8 minute.

Lucrurile sunt simple, se iau niste paste proaspete, facute de un italian mutat la Bucuresti, se pun in apa cu sare, care fierbe continuu (focul nu este stins niciodata si ea e la temperatura optima in orice moment al zilei), se fierb dupa reteta de la 4 pana la maxim 8 minute, se pun ingrediente proaspete si delicioase si se serveste.

Pe mine m-a cucerit meniu care este mult diferit de tot ce mai intalnesti in oras, ca de exemplu carbonara facute cu pancetta si pecorino (ca la carte), paste cu trufa proaspata (adica fix atunci rasa), paste cu buratta, ci nu oricum practic inima de buratta, sau paste cu osso bucco sau de ce nu o salata de dovleac cu trufe si parmezan.

Meniul e mic, nici nu te pierzi in el, nici nu poti sa zici ca nu iti face ceva cu ochiul, o salata,  zece feluri de paste, niste caprese, foccacia, cafea si un pahar de vin daca vrei. Trebuie sa stii ca lucrurile nu sunt pompoase si de restaurant, servesc mancarea in recipiente din bambus, chiar daca ai jura ca e hartie compresata cu furculite din orez biodegradabil, cat astepti primesti aperitive din partea casei… dar mizeaza pe gust, calitate, retete si ingrediente, nu pe fotolii de sute de euro sau tacamuri de la Zara Home.

Mai multe de atat nu pot spune, restul e poveste- te vor cuceri prin gust, retete, proaspetime, retete inedite si savoare. Las cateva poza ca sa va fac pofta, mai aruncati un ochi pe instagramul lor si toata lumea saliveaza.