Food Lover

Flying Pig sau unde gasesti “porcul zburator”

Stiti voi cum se zice ca pofta vine mancand, e asa e si cu inspiratia… vine scriind. Dar daca tot am zis despre pofta va zic eu, am mereu pofta de mancare, sau sa incerc locuri noi, sa descopar restaurante faine sau cele mai cool locuri din oras.

Nu, nu le descopar eu prima, si nu ajung imediat dupa ce s-au deschis, nici nu asta imi e telul, insa le descopar la momentul potrivit… uneori e bine sa nu grabim lucrurile.

De Flying Pig stiu de multa vreme, cam de pe vremea cand s-a deschis, insa va zic, e tinerel, nu are inca un an in peisajul locurilor cool din Bcuuresti.  Am fost de cateva ori la ei, ba cu un prieten intr-o dupa-amiaza, ba cu echipa la pranz si in alte ocazii, ii incercasem la Burger Fest cand au fost participanti, insa nu ii descoperisem ca acum.

Acum, am avut parte de o cina gourmet– gourmet in adevaratul sens al cuvantului. Pentru ca a fost asa cum trebuie, cozy, loc frumos cu acente de design industrial, cum imi place mie, intre prieteni, cu povesti, cu masa pusa si toata lumea a gustat din toate- doooooamne ce imi place asta, cu vin bun, cu tot felul de bunatati.

Experienta de acum a fost unica pentru ca la antreu am degustat niste minunatii de carneturi, salamuri, jamon de multe feluri si altele pe care le gasesti acum gata ambalate si de luat acasa pentru o cina langa care iti recomand sa adaugi un film bun si un spumat pe masura (eu as putea trai toata viata asa).

La toate cele de mai sus s-au adaugat vestitii padron peppers, cei mai buni de pana acum- yummmmmmiii (eu acum salivez, nu stiu tu, cititorul- singura mea salvare e ca scriu noaptea si nu pot pleca din casa ca sa mananc).

Dar stai un pic sa iti povestesc, sa te introduc in lumea in care mancarea iti da aripi si viata e mult mai frumoasa dupa ce gusti o bucatica de porc iberic, si crede-ma pe cuvant, daca nu ma crezi suna pentru o rezervare.

In cazul de fata, numele e unul real, “porcul zburator” nu este decat un porc iberic crescut in tinuturile frumoase ale Peninsulei Iberice care mai apoi aterizeaza direct in bucataria din Barbu Vacarescu 201 ca sa se gateasca la foc mic timp de multe ore in unele cazuri, si va zic eu- fac toate minunatiile din el, inclusiv renumita porcheta, care este tinuta la sare timp de 24 de ore si  apoi mangaiata cu un sos pesto din tot felul de ierburi aromate  si apoi “rumenita” la cuptor pret de vreo 10-12 ore.

Porcul iberic, pata negra, este trait si crescut in salbaticie, cu ghinda sau iarba pe care o gaseste, se bucura de natura si astfel carnea lui este atat de frageda, dar si lipsita de grasimi.

Cei de la Flying Pig si-au dorit sa creeze un spatiu in care mancarea se impleteste perfect cu detaliile arhitecturale, dar si cu alte materialele folosite, pentru ca ingredientele lor sunt de cea mai buna calitate, naturale si traite in mediul propice, fara a se forta, au folosit marmura, lemn, metal, au niste farfurii superbe facute de mana.

Totul mi se pare simplu, autentic, fara ca nimic sa se acopere sau sa se suprapuna- mancarea este in rezonanta cu locul, totul gatit la vedere, intr-o bucatarie mica, deschisa, gatit la foc mic sau timp de foarte multe ore; altfel locul arata a taverno-cantina cu acente industriale moderne.

Meniul este stric pe specific, fara sa te faca sa te pierzi, mai ales ca locatia este la parterul unei imense cladiri de birouri, unde oamenii sunt mereu pe fuga sau in intalniri, dar cu toate astea vor sa manance ceva gustos, nu banala salata de la Mega (no offence).

Meniul il gasesti aici, si mi se pare ca au incercat sa multumeasca pe toata lumea, eu una m-as fi rezumat la burgeri, coaste si sandwichurile delicioase, insa trebuie toti sa fie fericiti. Si nu uitati de acele nebuniiii de luat acasa, puse langa o bagheta gustoasa sau niste grisine, cu padrone, vin si ATAT!!!