Food Lover

EMTE food and Burger’s

Pe cei de la Emte ii stiu de pe vremea cand erau in cartier… intr-un loc mic, dar super stylish (daca pot formula asa) undeva in  Prelungirea Ghencea. Da, cam fix acolo unde incepi sa stai in coloana si poata ar fi fost bine sa opresti la un burger TO GO si apoi aveai timp sa il mananci pana in Cartierul Latin.

EMTE este abrevierea  cuvintelor englezesti- “eat, meet, taste, emotion”, care mi se pare ca definesc intradevar locul.
Dar sa nu vorbim despre cartiere, trafic sau masini, poate asta in alt articol pe blog. Sa vorbim despre cea imi place mie mai mult, despre gust, mancare, savoare si clipe frumoase.

Emte si-a mutat casuta intr-un loc mai mare si mai la “strada” sau “fite”, adica pe Calea Floreasca la numarul 77. Si si-a pastrat valorile si retetele burgerilor, pe care eu il stiam, mi-a placut sa descopar un meniu mai vast, cu paste, salate, bbq ribs si bineinteles burgerii renumiti.


Ceea ce mi se pare interesant in continuare la ei si cu ce am ramas in minte si cand mergeam in cartier la ei, este ca au tot felul de burgari “dezvoltati” din zona de sea food. La ei am incercat prima data un burger de caracatita, iar acum au Calamari Burger, Sea Bass Burger, Salmon Burger, iar daca  nu te poti hotari poti alege Crogue Beef Burger- 3 mini burgeri cu mix salate, fondue din branza praid, gem de ceapa, castraveti murati, maioneza, ketchup, ardei gras, iar briosa alba este facuta in casa. Iar daca esti vegetarian si pofticios au chiar si Halloumi Burger, care e de incercat.

Dar pentru un meniu complet si mai ales aptisant iti las aici un link.  La ei gasesti si un Tom Yam cu creveti, calamar, suc de rosii, lapte din nuca de cocos, lemongrass, zest lime, suc de lime, ceapa- un deliciiuuuuu.

La EMTE gasesti trei feluri de chifle pentru burgeri, chifle facute in casa, cea neagra cu cerneala de sepie , care mi-a rmas si mie in minte- a fost primul loc in care am incercat-o, cea verde care contine spirulina si bineinteles cea alba, clasica. Si ceea ce mi se pare ca e marca lor, este acel set d emini burgeri pe care ti-l aduce, poti opta bineinteles si in varianta mare, dar parca e mai dragut cand poti impartii si incerca si de la “vecini”.

Locul este foarte dragut, minimalist cu accente industriale, cu becuri atarnate asa cum imi place mie, cu bucatarie deschisa si cu meniu simplu si minimalist, care pe mine m-a cucerit rapid. Are un stil parca desprins din Berlin, asezat pe doua etaje, cu fereste mari din sticla si lumina naturala multa. Cu o masa comuna foarte draguta, buna de petreceri sau un dinner “porcesc”.

Adresa: Calea Floreasca 77, 014453 Bucharest, Romania

Telefon: 0799 358 585

Luni -Duminica 12:00 – 22:00

“Food is a huge passion of mine, and because I want to eat whatever I want, I run every morning, and then I do weights a few times a week. It’s just how I can balance eating pancakes in the morning, a big burger for lunch, and then a fat steak and cheesecake at night. “ Matt Barr