de gustat

DIVAN- mancarea Sultanului in inima Bucuresti-ului

De mult eram fascinata de zona asta mai arabeasca sau oriental, stiu ca sunt diferite, insa ma atrag amandoua.
Sunt mare fan condimente  mancare spicey, miel marinat si alte nebunii de genul, cum de altfel ma fascineaza Instanbul si Israelul in egala masura.
Dar sa revenim la Instanbul cu ale lui mancaruri- nu stiu cum e, dar stiu sigur ca am gasit mancare turceasca dementiala in inima Capitalei.

De Divan stiam de multa vreme, am incercat candva si mi-a placut si am zis sa revin, insa nu am mai avut vreme si am mai mers pe la Divan Express- foooarte buna alegere si acolo.

Divan Express m-a facut sa descopar un falafel delicios p.etru zilele de post sau un kebap pentru pofta de “porceala” si fast food (care vine rar).
Zilele astea am mers dupa multe vreme la Divan- care s-a mutat intr-o locatie noua si foarte cool de pe Barbu Vacarescu. Am gasit culoare, muzica si detaliile dintr-un “Istanbul de poveste”; dar pe langa asta am gasit preparatele specifice, retetele traditionale si farmecul aparte de care aveam nevoie.
Au un meniu complet si generos, zic asta petru ca au retele traditionale, au cate ceva din fiecare, aperitive, salate, kebap in diferite combinatii, main dish, desert, dar cu toate astea nu e greu sa alegi si este usor de inteles (asta eu-care apreciezasta la restaurante pentru ca imi da o doza mare de incredere).
Am incercat salata de vinete cu tahina, humus cu muguri de pin, halummi. A fost o adevarate nebunie si complexitate de gusturi, iar humusul mi-a amintit de experienta din Israel unde am mancat cele mai bune humusuri
si salate.
Iar daca tot vorbim de tradional, niste cotlete de berbecut si un kebap cu carne de vita si miel ne-a mangaiat si desfatat toate simturile culinare.
Cea mai buna carne de miel mancata vreodata, si bineinteles cea mai inventiva modalitate pentru un kebab. Cireasa de pe tort, chiar daca ne ziceam ca nu mai putem, a fost sa share-uim o bucata buna de inghetata din iaurt de capra cu fistic, a fost cireasa de pe tort, picatura care a completat si desavarsit experienta.
Am ramas cu gandul la multe preparate si trebuie sa revin. Iar voua va recomand terasa acum, colorata, cu soarele placut de toamna si cu un pahar de vin asezat bine langa preparate.