de gustat

Cucinino- pasta fresca la Brasov

Uneori as vrea sa scriu despre pasiuni, alteori as vrea sa scriu despre ce simt si ce imi trece in momentul ala prin cap… dar nu, eu am ales sa scriu despre mancare, vin si locuri frumoase unde te duci si de unde nu ai mai pleca.

Cam asa e si despre Cucinno– un loc micut, cozy, minimalist, cu acea masa comuna pe care eu o ador, unde ori poti lua pranzul cu prietenii, ori poti sa imparti cina cu niste necunoscuti, dar oricum ar fi ai parte de experienta  gastronomica pe care toti o cautam (nu e asa?!).

Simplu si pe scurt, bucatarie deschisa, vezi ce gateste, cum gateste, un Chef italian, pasta fresca. Ghici ciuperca ce e?! E practic cel mai nou si delicios loc din Brasov cu paste, este unul din locurile pe care eu le-as recomanda oricand cand vrei sa mananci paste, si asta spun dintr-o lista de restaurante incercate, multe la Bucuresti, dar si in tara, de experiente in Italia si ma declar un fan inrait paste.  

Pentru Bucuresti gasesti recomandarile aici si aici, iar la Brasov mai ai o recomandare aici.

Eram intr-o luni dimineata dupa un weekend cu munca, intr-un inceput de saptamana superb cu mult soare, intre alte planuri, intalniri si un drum spre Bucuresti, insa am zis sa nu ratam pranzul, micul dejun insemnase doar cafea.

Nu aveam asteptari prea mari, nu stiam si nici nu remarcasem locatia cu toate ca am trecut de multe ori pe strada Diaconu Coressi, insa nu pot sa zic ca m-a atras. Dar de cum am pasit parca totul s-a schimbat, live coocking-ul era in plina desfasurare, cheful bucatr gatea niste tagliattele cu trufe si unt, simplu, dar foarte intens, sunt printre cele mai bune paste cu trufe gustate pana acum.

Au un meniu mic, simplu, insa frumusetea e ca poti sa zici azi vreau sa incerc … vreau altceva fata de meniu, vreau sa fiu purtata prin Italia  si Marino iti gateste cum simte, timp in care tu te bucuri de un pahar cu prosecco.

Asa am facut si noi, ne-am lasat purtati de val, ne-am deconectat si am uitat de noi pret de o ora, dar am avut parte de un pranz delicios si am exclamat a incantare la fiecare inghititura, si acum imi amitesc momentul si recunosc ca au trecut vreo 2 saptamani.  Deci nu iti ramane decat sa ma crezi pe cuvant, sa mergi sa mananci paste, sa bei un pahar de prosecco, e musai, e pairingul perfect pentru o cina sau pranz in stil italian si apoi sa le zici si altora despre loc.

Si doamne ce imi place la italieni astia stilul detasat, relaxat, cu ingrediente usoare care fac minuni in farfurie si mai ales bucatariile deschise din restaurante. (toate restaurantele mele preferate cu paste au bucatarie deschisa)