Food Lover

… cu parfum de cafea

Asa a incepe si povestea mea despre cafea… cu parfum de cafea. Eu care am crescut cu expresia “cafeaua e un drog”, creeaza dependenta, si altele, plus ca mama mea nu mai bea cafea de 19 ani. (imi vine sa rad si cred ca m-ar urechea daca ar citi)

Am lucrat cu ceaiul vreo 4 ani si ceva, am mirosit si incercat cateva zeci de sortimente, iar pe vremea aia cafeaua nu imi spunea nimic, un gust amar si o licoare neagra. Insa cu varsta (si experienta) am invatat sa beau cafea, da’de unde :))). Am descoperit prima data Starbucks si m-a fascinat ca era bun si dulce, dar sa ne intelegeam beam doar caffe latte cu caramel si doar de la ei, dupa nici nu mai stiu ce a urmat, dar tot ceva “chimicalos” ca nu as putea spune ca erau neaparat cele mai healthy variante.

Apoi ma fascina mirosul, senzatia aia de acasa si cozy cu care asociam cafeaua, si mai putin gustul sau chiar deloc, dar gandul unei cafele bune intr-o zi ploioasa suna foarte bine in capul meu.  Apoi ma bucuram ca orasul se impanzea de coffee to go-uri si ca aveam de unde sa aleg. Si am inceput sa incerc, mai cu sirop, mai fara, mai cu zahar mult, mai cu mai putin, dar musai dulce sa fie.

Iar acum sunt fascinata si incantata cand aud ca s-a deschis o cafenea noua in oras, sunt curioasa sa merg sa incerc cafeaua. Nu as putea sa fac recomandari (eu- afon in ceea ce priveste cafea), dar pot sa spun ca am renuntat la Starbucks si ca am inceput sa testez. Intr-o zi ploioasa merge un caffe latte de la French Bakery, imi place mult cel de pe Calea Victoriei. Daca ai in drum un Ted’s Coffee ti-as recomanda un latte vanila foarte bun. Iar daca esti la Piata Victoriei trebuie sa intri la Meron, au chestii delicioase. Ii stiam din Cluj si eram fascinata de cafeaua lor, de locatie, iar oamenii sunt super draguti, iar la vremea aceea aveam sclipirea in ochi doar la gandul ca ar putea veni si la Bucuresti si iata!!!!

Cafea buna, aromata si un loc frumos este si la Origo, prea tare pentru gustul meu dulceag, dar repet, eu sunt afon. Pe langa astea am mai incercat si alte locuri, dar mi-am zis ca nu voi scrie lucruri negative pe blog si ca fiecare isi face treaba cum crede mai bine in ograda lui. Un loc nou si hip este Two Minutes, unde am incercat un altfel de latte, macha latte- licoarea in sine e o experienta pentru proprietatile pe care le are.

Dar in topul meu ramane Steam, care m-a invatat, educat si impins sa beau latte fara zahar si e chiar fffoooooarte bun si e in topul meu; e singura cafea pe care o beau asa cum e, fara siropuri sau zahar. Asa mi-a fost educat gustul si am invatat sa apreciez licoarea neagra-amaruie.

Dar in afara de cafeaua pe care o apreciez am niste locuri de suflet unde imi place sa imi beau cafeaua, ca de exemplu in portul Tomis la Bacaro, la Ferma Dacilor sau in superba gradina a celor de La Cascade.

Iar pentru acasa mi-am procurat cafea de calitate, pentru ca Foodsterescu e fitzos, si un tel electric de la Ikea ca sa fac spuma de lapte, un french press si gata, uneori (atunci cand ma trezesc la timp) ne bem cafeaua impreuna.

Enjoy your coffee