Best Experiences

5 locuri unde imi beau cafeaua…

Stiti ca la inceputurile blogului (nu foarte de mult) va povesteam cum eu credeam despre cafea ca este o licoare amaruie si neagra?! Dar cum am crescut si cunoscut, m-am autoeducat si am fost curioasa, mi s-a dovedit ca o cafea buna este mai mult de atat.

Pe langa asta am si descoperit niste locuri superbe unde imi e foarte drag sa merg sa beau cafeaua si de altfel acum am si un tip de bautura preferat- Flat White. Nu m-am imprietenit din prima cu cafeaua, si nici nu am inteles-o, dar am inceput sa ma indragostesc de pauzele alea de la inceputul zilei intr-un loc frumos, cu energie buna, miros de cafea, uneori forfota si muuulte ganduri de asternut in agenda (lista de TO DO).

Insa trebuie sa va povestesc istoria relatiei mele cu domnisoara cafea-  cum la inceput am descoperit eu magia Starbucks, si beam vara frapuccino ca mi se parea cool si mai apoi caffe latte cu sirop de caramel ca deh, era dulce. Insa cum totul evolueaza  si se misca in vietile noastre, asa m-am decis intr-o zi ca ar fi bine sa incerc un cappucino vienez, ca deh avea mult lapte si arata bine.

Doamne cum suntem noi femeile, ne alegem si bauturile dupa cum arata sau ca da bine in poza. (eu rad, sper ca si voi).

Experienta mea cu cappuccino a durat ceva vreme, cam vreun an, la inceput ii puneam zahar, pana am ajuns sa il beau fara zahar, dar ce trebuie sa marturisesc este ca am descoperit cu ocazia asta multe coffee shop-uri din oras, si nu numai, cu cafea buna, oameni faini, pasionati, barista renumiti sau prajitorii de cafea si bineinteles si o atmosfera cool si locuri bune de a-ti incepe dimineata.

Dupa ce am facut saltul la cafea fara zahar, pardon lapte cu cafea, fara zahar, am ajuns acum sa beau flate white  si sa ajung sa il incerc in foarte multe locatii ca sa imi dau seama unde este cel mai bun din oras. Si o sa va zic si voua unde aleg eu sa imi beaua cafeaua.

Poate va intrebati de ce sunt asa fitoasa, si ce pomposenie mai e si cu flat white-ul asta, si de ce nu beau si eu cafea acasa, ca un om normal care isi incepe dimineata asa. Ei bine, nu sunt fitoasa (cum ar zice stiu eu cine), insa am ales ca sa pastrez sentimentul si bucuria asta, sa beau o cafea corect prajita si macinata, cu diverse arome si uneori usor acida.

Flat white-ul e doza mea perfecta- 150/160 mil, un expresso duplu si putina crema de lapte fac lucrurile perfect, dar repet e doar alegerea mea de bautura si nu sunt stiutoare. 

Dar daca voi sunteti foarte curiosi si vreti sa aflati mai multe informatii, exista, eu o sa va povestesc insa despre locurile mele preferate unde imi beaua cafeaua.